Fylle på budsjettet

Du har kanskje sett dem du også, deltakerne i Luksusfellen på TV3, som har brukt pengene sine helt feil og som aldri har fulgt noe budsjett. Ved hjelp av enkle grep kan man faktisk leve ganske så romslig, uansett hvor høy inntekt du har.

For å få oversikt over sin personlige økonomi eller hele familiens økonomi for den saks skyld, lønner det seg alltid å sette opp et budsjett. Da får du kontroll over alle inntektene som kommer inn, men også hva som går ut fra kontoen hver eneste måned.

Selg unna det gamle

for saleDu trenger ikke være en av de svinheldige bruktselgerne som finner ut at den gamle kommoden er et uvurderlig klenodie verdt en formue for å kunne få en fordel i budsjettet ved å bruke selgernettsider som Finn.no. Vær litt kreativ med hva du kan greie deg uten og du vil ikke tro hva du kan ende opp med å tjene på å kaste fra deg materielt tøys. Gamle varmtvannsberedere du har tatt vare på? Kapp dem i to og selg dem som kvalitetskullgrill. Masse fliser til overs etter restaurering av badet? Selg de også! Mørtelmikseren bruker du aldri ettersom du er ferdig med utbygging, du bytta ut hekken med stakitt så selg unna hekkeklipperen.

Nettspill

Mange har poker som en ekstrainntekt, i tillegg til heldagsjobben sin. Ønsker du å spille gratis har man en god oversikt hos gratiscasino.com/no, som gir deg norske tips om hvordan du kan få ekstra inntekter på denne måten. Et godt tips er å føre regnskap over spillingen din. Slik har du alltid full kontroll.

Mal hus og garasjer, stell hager og legg stein

For å spe på budsjettet er det helt ok å jobbe som håndtverker på hobbybasis. Du konkurrerer ikke med polsk arbeidsinnvandring om du jobber litt ekstra, og du jobber ikke svart dersom du holder deg under grensa. I tillegg er det lov å ta på seg jobb i bytte for tjenester – har du ikke penger til å få ditt eget hus malt og har for dårlig rygg til å gjøre det selv kan du renovere hagen til naboen i bytte mot maling. Den beste måten å spare penger på er å ikke forholde seg til de i første omgang!

Comments are closed.